Alkmaar Centraal


Nuray Atas exposeert vanaf zondag 14 januari met haar serie 'Cosmic Metamorphosis' in de expositieruimte van Kunstuitleen Alkmaar. In haar werk komen verschillende elementen van de natuur als thema voor, zoals licht, reflectie, tijd en ruimte, zichtbaarheid en onzichtbaarheid, steeds in een mathematische geïnspireerde context.

Nuray Atas (1942) studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunst in Istanbul (1960-65) en de Rijksacademie in Amsterdam (1966-69). Ze is thuis in vele disciplines: schilderen, installaties, fotografie en multimedia. Haar inspiratie vindt zij in theater, natuur, landschap, licht en water.

Atas werkt van abstract naar een nieuwe vorm van realisme, met steeds meer landschappelijke elementen. Haar schilderijen hebben nu een herkenbare en zichtbare werkelijkheid als uitgangspunt, hoewel zij nog steeds ontdaan zijn van al te veel details. Iedere keer moet de werkelijkheid opnieuw benaderd worden. Dat betekent een experimentele zoektocht naar een nieuwe, unieke visie op de realiteit.

Het gaat bij de kunstenares om licht en reflectie, tijd en ruimte, zichtbaar en onzichtbaar, elementen van de natuur. Mathematisch denkende kunstenaars als Vermeer, Escher en ook Bach kennen de ruimtelijkheid die zij zoekt.

Cosmic Metamorphosis is te zien tot en met 11 februari, op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur, zaterdag van 12:00 tot 17:00 uur en zondag van 14:00 tot 17:00 uur. Meer info op kunstuitleenalkmaar.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl