Alkmaar Centraal


Nederland verduurzaamt. Om dit te bespoedigen zijn er de Energy Challenges, waarmee basisscholieren worden uitgedaagd om groene campagnes te voeren. Aan de Alkmaarse kick-off op dinsdag 16 januari in HAL25 doen 350 leerlingen van 16 basisscholen mee.

Met de Energy Challenges maken jongeren kennis met duurzaamheid, energie en techniek. Deze 'energizers' zullen daarna in teamverband 'energy stars' verzamelen door hun school en de omgeving te verduurzamen.

Een ‘Razende Reporter’ zal de teams regelmatig bezoeken en hen prikkelen met ervaringen van andere teams in  hun strijd voor energie- en waterbesparing en het verminderen van het creëren van afval.

Tijdens de finale op 31 mei bepaalt de jury van de Stichting Energy Challenges, geadviseerd door de reporters, wie de Energy Awards winnen. Daarnaast kiezen de teams onderling een winnaar.

Regionale bedrijven verzorgen tijdens de kick-off creatieve en educatieve workshops en naar het initiatief van schrijver Jan Terlouw zullen #Toekomststoelen worden gepimpt en aangeboden aan bedrijven en gemeenten in de regio. Natuurlijk is er ook de tijd voor netwerken.

De kick-off van de Energy Challenges in HAL 25 vindt plaats tussen 9:15 en 13:30 uur. Meer informatie is te vinden op energychallenges.nl. Kijk ook op Youtube.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl