Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) organiseert op dinsdag 16 januari een lezing over big data. De lezing wordt in De Telefooncentrale gegeven door Frans Feldberg, hoogleraar Data-Driven Business Innovation.

Frans Feldberg vertelt over big data, wat het kan betekenen voor beheer en ontwikkeling van bedrijf of gemeente en hoe het de wereld de laatste jaren heeft veranderd. Hij stelt ook de vraag: "Big data en data-gedreven waarde-creatie: valt er nog iets te kiezen?"

Aan de hand van voorbeelden laat de hoogleraar zien dat big data een disruptive innovation vormt, een verstorende innovatie, die grote consequenties voor veel organisaties kan hebben.

Feldberg is naast hoogleraar onder meer mede-oprichter van Data Science Alkmaar, het regionale kennis- en innovatiecentrum, en mede-oprichter en directeur het Amsterdam Center for Business Analytics (acba.nl), een multidisciplinair onderzoeksinstituut op het vlak van big data, business analytics en data science.

De lezing begint om 20:00 uur en kost 5 euro per persoon. Vrienden van de AIA betalen 3 euro. Meer informatie op aia-alkmaar.nl en op detelefooncentrale.nl.
Bekeken: 2433x