Zondag kreeg de jeugd van AZRV Roei een onvergetelijke clinic van wereldkampioene 2017 en Olympisch zilver-winnares Nicole Beukers.

Beukers vertelde de jeugdroeiers over het toproeien en ging daarna met de jeugd het water op om hen aanwijzingen te geven. Beukers is een van Nederlandse beste roeiers van dit moment, ze staat tweede op de wereldranglijst van de Internationale Roeibond.

Beukers drukte de jeugd op het hart dat het vooral gaat om het plezier in het roeien. Uiteraard wordt haar vervolgens de hemd van het lijf gevraagd. Hoe het is om in een Olympische finale te liggen of tot welk bootmerk nou het lekkerste roeit.

Na haar verhaal en het bewonderen van haar medailles gaat de hele groep het water op. Beukers fietst mee langs de kant en heeft voor ieder team kleine aanwijzingen.

Jeugdcoördinator en initiatiefnemer voor deze clinic Koen Elbers fietst mee. “Het is zo gaaf om te zien dat iedere boot beter gaat lopen na een aanwijzing van Nicole. Ze weet iedereen te enthousiasmeren. Dat is een geweldig begin van 2018!”
Pin It
Bekeken: 2624x
https://ee.itk.ac.id/data/