Op vrijdag 12 januari presenteert het Alkmaarse Podium Victorie onder de titel Nieuw Nederlands Peil drie bands van eigen bodem, die het stadium van 'talentvol' en 'hard aan de weg aan het timmeren' eigenlijk al ver voorbij zijn. EUT, Tusky en LUWTEN vormen de crème de la crème van een nieuwe lichting muzikanten.

EUT (zie foto) heeft lak aan compromissen en excuses voor volwassenen om het kind in zich niet volledig los te laten. Het Amsterdamse vijftal combineert Zweeds talent voor melodie met Duits gevoel voor ritme, Franse flair en Britse bravoure. Verwacht dikke beats met mooie melodieën, catchy popsongs in een dwangbuis over jeugdigheid en volwassen worden. EUT's eerste single 'Dusty Old Me' is net een paar maanden uit en het debuutalbum wordt binnenkort verwacht.

Tusky is een jonge punkrock band uit Alblasserdam. De band bestaat uit voormalig John Coffey gitarist Alfred van Luttikhuizen, John Coffey tech Sjors Bompa, drummers Bas Allein Richir en bassist Justin Ghijsen. Hun debuut single 'Folly' kwam net uit en ze zijn bezig met een debuut album voor de nabije toekomst.

De muziek van LUWTEN, oftewel Tessa Douwstra met back-up, is als het blokje om, dat je soms moet maken om alles op een rijtje te zetten. Tessa's debuutalbum kwam uit op 13 oktober en biedt je ziel rust. Haar doel is om geen rekening te houden met de buitenwereld, plezier te hebben en de tijd te nemen.

Nieuw Nederlands Peil begint om 20:30 uur en tickets kosten 13,50 euro. Informatie en reserveren via podiumvictorie.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl