Alkmaar Centraal


Donderdag 4 en vrijdag 5 januari is Sportcomplex Hoornse Vaart in Alkmaar het decor van de Futsal Cup van Reiger Boys. Was het zaalvoetbaltoernooi van de Heerhugowaardse club eerst alleen voor jeugd uit heel het land, dit jaar spelen ook top damesteams mee.

Uit de Eredivisie Vrouwen Zaalvoetbal nemen deel vv Pernis, OS Lusitanos uit Amsterdam en natuurlijk Reiger Boys zelf. Ook het aanstormende ZVV Den Haag doet mee.

Talententeams weten de weg naar de Futsal Cup inmiddels goed te vinden. Naast nationaal kampioen Reiger Boys staat de DIA Meidenacademie uit Teteringen met twee teams ingeschreven en CTO Amsterdam maakt een uniek uitstapje naar de zaal. Dit KNVB-opleidingsteam heeft al meerdere nationale toppers voortgebracht, zoals Lieke Martens, Desiree van Lunteren en Merel van Dongen.

Verder nemen deel Team Alkmaar / Sportstars, Kolping Boys, Pernis, KTP Nieuw Roden, JVC Julianadorp en Alliance’22 uit Haarlem. Alle meidenteams spelen minimaal in de hoofdklasse.

Reiger Boys heeft een sterke jeugdopleiding voor meisjes. De diverse teams draaien met gemak in de jongens zaalvoetbalcompetities mee en liefst acht meiden, waarvan een deels zelfs nog onder de 17 jaar, maakten dit seizoen hun debuut gemaakt in Reiger Boys Vrouwen 1.

Bedrijven gaan steeds meer in de Waardse club geloven. Het grote Univé heeft zich als hoofdsponsor gekoppeld aan de Futsal Cup. Wel wordt nog gezocht naar een nieuwe hoofdsponsor voor het zaalvoetbal om het hoge niveau te kunnen blijven garanderen.

Op 4 januari start de Cup om 11:00 uur met de MO12 teams en om 15:00 uur met de MO16 teams. Vrijdag 5 januari beginnen de MO14 om 11:00 uur en vanaf 15:00 uur mogen de MO18 teams. De vrouwen spelen vanaf 19:00 uur.

Iedereen is welkom om in de Hoornse Vaart te komen kijken. Entree is gratis. Meer info op futsalcup.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl