Het Regionaal Trainingscentrum Groningen heeft vrijdag het vierde Internationale Volleybal Toernooi Alkmaar in een zeer spannende finale met 2-1 gewonnen van titelverdediger Northern Lights 1 uit de Amerikaanse plaats Burnsville. De meiden van thuisploeg Alvoco Alkmaar weerden zich kranig, maar moesten toch genoegen nemen met een achtste en laatste plaats.

Twee dagen werd er in Sporthal Oosterhout gestreden door talentvolle teams van meiden onder de 17 jaar uit drie landen. Na enig rekenwerk - vier teams eindigden met 10 punten uit zeven wedstrijden - waren de finalisten bekend: Northerns Lights 1 en RTC Groningen, dezelfde finalisten als de afgelopen twee jaar.

Vanaf het startsignaal tot de laatste bal werd fel gestreden. Kansen wisselden voortdurend en de toeschouwers in Sportcomplex Oosterhout konden niet voorspellen wie er zou winnen. Het werd RTC Groningen - de eerste drie edities telkens tweede - dat eindelijk de winst pakte. De vreugde was dan ook groot bij de meiden uit Groningen. De uitslag werd 25-23, 19-25 en 15-11.

De meiden onder 17 jaar van Dinto uit Warmenhuizen werden derde door Northern Lights 2 te verslaan in de kleine finale. Vijfde tot en met achtste werden respectievelijk SportJeAl uit Amsterdam, Bovoc uit België, BeBetterTeam uit Drechtsteden en gastploeg Alvoco.

Foto: in het zwart Northern Lights 1, in het oranje RTC Groningen, de teamcoaches en in het blauw de Alvoco-ballenmeisjes. (fotograaf: Bob Dijksen)
Pin It
Bekeken: 2694x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/