Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


De meeste vaste bezoekers keken toch even vreemd op toen een stoet met kerstlampjes verlichte mensen en een kampvuur op wieltjes 'hun' Achterdam in kwamen rijden.

Het was een actie van Tamara Roos die na de berichten van de afgelopen weken over het ontbreken van kerstverlichting op de Achterdam vond dat daar toch iets aan gedaan moest worden.

"Een kleine moeite en ik ben morgen al thuis. Dus vanavond vind ik het leuk om met deze groep mensen licht te brengen op een donker plekje van Alkmaar", zo antwoord ze op de vraag waarom ze niet thuis is op kerstavond.

De stemming zat er goed in en bedoeling was om een uur lang kerst te vieren. Toch kon dat niet helemaal worden af gemaakt, na zo'n drie kwartier kwam het signaal dat het mooi was geweest en vertrok de stoet weer naar HAL25, waarvandaan ze ook was vertrokken.

Volgens exploitant Kees van Ojen is de kans klein dat er zich komend jaar weer een 'verlichtingsrelletje' voordoet. "Het is wel mooi zo" laat hij weten. Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp maakte een fotoreportage van de actie die op onze Facebookpagina te zien is.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl