Alkmaar Centraal


Gemeente Heerhugowaard, Heliomare en Stichting Aloysius komen 5 miljoen euro tekort voor de bouw van een 'expertisecentrum passend onderwijs' op bedrijventerrein De Vaandel. Onderhandelingen om het gat te dichten zijn mislukt. De school moest onder andere onderdak gaan bieden aan leerlingen van De Alk in Alkmaar.

Op De Vaandel zou speciaal onderwijs komen voor 400 leerlingen, maar van de benodigde 16 miljoen euro heeft gemeente Heerhugowaard er maar elf, inclusief de overheidssubsidie. Heliomare en Aloysius krijgen geld van het Ministerie van Onderwijs, maar dat is uitsluitend voor exploitatie.

Er is vier jaar over de nieuwe school gepraat. Recent was Stichting VierTaal (o.a. Schagen) afgehaakt, maar dit zou geen invloed gehad hebben.

Gemeente, Heliomare en Aloysius willen nu volgens het NHD bij de Tweede Kamer aankloppen, maar de kans op meer subsidie voor speciaal onderwijs lijkt klein, omdat er niets over in het regeerakkoord staat. En intussen stuwt economische voorspoed nieuwbouwkosten op met 1% per maand. (foto: Heliomare De Alk)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl