Komende zomer organiseert Kunstuitleen Alkmaar de beeldende kunstmanifestatie BEDE-VAART op het Bolwerk. De expositie sluit aan bij de viering '500 jaar Grote Kerk'.  Voor een sluitende begroting wordt middels een loterij gemikt op particulieren en bedrijven.

Loten van 50 euro geven kans op een kunstwerk ter waarde van 2.500 euro en loten van 100 euro kunnen bedrijven het sponsorschap opleveren. De loten zijn kunstwerkjes op zich en geven toegang tot de opening va BEDE-VAART.

De expositie op het Bolwerk is nog volop in ontwikkeling maar belooft al veel. De kunstroute, met werken van 16 kunstenaars, leidt naar de Grote Kerk en krijgt het karakter van een bedevaart.

De gemeente verleent steun en er wordt gerekend op bijdragen van de Grote Kerk en diverse fondsen, maar dat zal niet voldoende zijn. Daarom worden er 200 loten van 50 euro uitgegeven en 50 van 100 euro.

 

Lien Miedema, directeur van Kunstuitleen Alkmaar: “We noemen het een verloting, maar het is net iets meer. Kopers kunnen het kunstwerk winnen, maar ze leveren met een bedrag van 50 of 100 euro ook een serieuze bijdrage aan de expositie. Kopers worden daarom met een digitale Nieuwsbrief op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van BEDE-VAART én men krijgt een uitnodiging voor de opening. De deelnemers aan de verloting worden zo ook een beetje ambassadeur van de expositie.”

BEDE-VAART op het Bolwerk zal te zien zijn van 24 juni tot en met september 2018. De verkoop van de loten start begin februari en loopt tot half april.

Foto: ‘De weg, de waarheid en het leven’ van Bert Neelen
Pin It
Bekeken: 2602x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/