Van het weekend vond de NK junioren sprint en lange afstanden plaats in Thialf Heerenveen. Van de Alkmaarsche IJsclub deden liefst negen leden mee. Meest succesvol was B-juniore Robin Groot uit Broek op Langedijk. Vooral door haar eerste dag, met een 2e tijd op de 500m en een 3e op de 1.000m, greep ze het brons. Met een dik record werd ze ook nog 3e op de 3.000m.

Dankzij twee sprintrecords eindigde Isabel Grevelt als 4e. Op de laatste 1.000m versloeg de 1e jaars B clubgenote Robin, maar de marge was net niet groot genoeg.

Rachelle van de Griek had het als 1e jaars A zwaar tegen de wereldtoppers en haar 500m races wilden ook nog eens niet echt. Uiteindelijk werd de Heiloose knap 5e met een record op de laatste 1.000m.

Isa Merkuur, ook 1e jaars A, was al tevreden over haar plaatsing voor het NK 3.000m. In een dik record reed het talent uit Zuid-Scharwoude naar een 15e plek.

Joeri van der Tuin wilde via de 3.000m door naar de 5.000m, maar een lastige kruising gooide roet in het eten. Hij reed wel een record, maar de 12e plek was net niet genoeg. Extra zuur was dat degene die hem net aftroefde misschien zou afmelden wegens pijntjes, toch wel reed, en toen na 3.400m stopte.

Tijn Smit raakte twee weken terug geblesseerd, maar mocht via aanwijzing toch aan het NK sprint meedoen. Erg netjes dat de B-junior zijn record op de 1.000m verbeterde en 17e werd in het zeer sterke veld. Jonathan van Renesse uit Alkmaar eindigde nét achter hem, mede dankzij een record op de 500m.

Hugo van der Wel werd ook 18e, maar dan op de 3.000m. Zeer netjes, aangezien de Alkmaarder pas drie jaar schaatst. Wesley Hollenberg was weer de pechvogel. Hij finishte als 8e op de 3.000m, maar werd gediskwalificeerd omdat hij ergens over de lijn was geweest.
Pin It
Bekeken: 2307x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/