Alkmaar Centraal


De binnenstad van Alkmaar is tijdens de kerstdagen prachtig versierd met verlichting, maar niet de Achterdam. De sekswerkers-steeg is 'niet representatief' en dus verbiedt gemeente hier kerstlichtjes, tot groot ongenoegen van de exploitanten.

Vijf jaar terug wilden sekswerkers voor het eerst kerstverlichting ophangen op de Achterdam, maar na het derde lichtsnoer trok de gemeente de stekker eruit. "De vergunning was niet goed", zegt peeskamerverhuurder Kees van Ojen tegen mediapartner NH Nieuws. "Dat is normaal een formaliteit, dus de mensen waren al bezig met voorbereidingen treffen en kosten maken."

Vier jaar lang legden de kamerverhuurders zich neer bij het besluit, maar sinds de VVD onlangs vragen stelde aan het stadsbestuur over de afwezigheid van de kerstverlichting, is het onderwerp weer volop actueel.

Toch blijft de gemeente bij haar standpunt. "Ze vinden dat het geen winkelstraat is. En sfeerverlichting is ook een beetje ongepast en niet gewenst in de Achterdam. Erg jammer, en toch ook wel een beetje onbegrijpelijk."

Veel Alkmaarders vinden het verbod een tikkeltje overdreven, stelt NH. Een passant: "Het is toch leuk als je 's avonds aankomt en alle lichtjes branden. En dan niet alleen de rode lampjes en de blacklights, maar ook een beetje sfeerverlichting. Dus een verbod? Nee! Juist hoe meer, hoe beter."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl