Zaterdagavond speelde Heren 1 van DAW de laatste wedstrijd van 2017 thuis tegen DWT. De Haarlemmers stonden hoger in de 3e Bondsklasse B, maar de Alkmaarse ploeg wist ze te passeren dankzij een overwinning met 9-3.

DAW begon redelijk goed aan de wedstrijd maar was onzuiver in de afwerking. De verdediging stond echter goed, waardoor DWT geen echt gevaar vormde. Mede doordat de thuisploeg halverwege de eerste periode een strafworp miste, bleef de stand 0-0 in de eerste periode.

In het tweede kwart kwam DWT op voorsprong door in een overtalsituatie te scoren, maar een goed schot van Maurits de Bruijn zette DAW weer snel op gelijke hoogte. Twee minuten voor rust kwamen de doelpunten los. Dennis Oudhoff bracht DAW op voorsprong en DWT maakte via een strafworp weer gelijk. Jeroen Fennema zorgde vervolgens voor 3-2 met een knappe backhand uit een moeilijke hoek.

Daarna bleek DWT tactisch uitgeschakeld.  DAW liep in het derde kwart uit naar 6-2 middels een doelpunt van Jeroen Fennema en twee van Tibor Boots.

In de laatste periode kwam de winst voor de Alkmaarse ploeg niet meer in gevaar. Jeugdspeler Sven Brouwer benutte een strafworp en met twee doelpunten van Daan Happe was de wedstrijd beslist. Omdat DWT nog een keer van afstand scoorde werd de eindstand 9-3.

De laatste twee wedstrijden van 2017 bieden goed perspectief voor het restant van de competitie in 2018.

DAW gaat de kerstvakantie in op de vijfde positie in de 3e Bondsklasse B, met zestien punten uit elf wedstrijden. Wel kunnen twee directe concurrenten nog langszij komen, als zij hun elfde wedstrijd spelen. Dat zou DAW op doelsaldo een plekje kunnen kosten.
Bekeken: 2182x