Zondag werd het 2e Judo selectietoernooi onder 18 jaar gehouden in Nieuw Vennep. De Alkmaarse judoka Dylan van der Kolk wist het eerste toernooi, een maand geleden, al te winnen in de gewichtsklasse -60 kilogram.

Van der Kolk liep met groot gemak door de voorronden heen. Op rij werd er gewonnen van Lucas van de Velden, Stan Heg en Marick Pereboom.

In de halve finale wachtte één van zijn grootste concurrenten Jurrien Kugel uit Noord-Nederland hem op. Het werd een spectaculaire strijd waar Van der Kolk de meest aanvallende fysieke judoka was.

Halverwege de pot maakt Kugel een twijfelachtig verboden handeling en na het bekijken van de videobeelden mocht Kugel door. De videobeelden waren daarna nog drie keer nodig. Uiteindelijk trok Van der Kolk aan het langste eind, toen hij een schouderworp van Kugel overnam en een verdiende wazari (half punt) scoorde.

In de finale kreeg Van der Kolk te maken met zijn andere grote concurrent Bart Weling uit Limburg. Van der Kolk won deze wedstrijd, door halverwege een wazari te scoren.

Leden van Sportinstituut Tom van der Kolk (de vader van...) deden het in de gewichtsklasse onder 66 kg ook goed. Jonathan Houkes kwam in de halve finale tegenover Perry de Boer te staan.  Houkes versloeg zijn clubgenoot en bereikte zo de finale. De Boer werd uiteindelijk vijfde.

In de finale had Houkes echt pech. Hij dacht dat hij met ipon (vol punt) gewonnen had en ontspande zich, maar kwam vervolgens in een houdgreep terecht waar hij niet meer uit kwam.

Een dag eerder werd meisjestalent Fleur Sinnema ook kampioen.
Pin It
Bekeken: 2241x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/