Alkmaar Sport start vanaf 18 januari met een nieuwe serie weerbaarheidstrainingen voor jeugd van 8 tot en met 12 jaar. 'Weerbaarheid' staat voor stevig in je schoenen staan en vertrouwen hebben in jezelf. Dat kun je versterken door je eigen kracht en mogelijkheden te ontdekken met de trainingen in De Meent Bauerfeind.

De gecertificeerde weerbaarheidstrainers werken volgens de bekende Rots & Water methodiek en hebben daarnaast een extra opleiding gevolgd waarin het realistisch oefenen onder druk en in bedreigende situaties centraal staat. Een groot percentage deelnemers gaf na achteraf aan beter voor zichzelf op te kunnen komen.

Door middel van gerichte oefeningen en spelvormen wordt aandacht besteed aan diverse belangrijke aspecten als lichaamshouding, stemgebruik, omgaan met groepsdruk en ademhaling.  Ook verdedigingstechnieken, zoals het afweren van een klap of trap of jezelf bevrijden als je wordt vastgegrepen en het bedenken van oplossingen in bedreigende situaties komen aan bod.

De lessen worden van donderdag 18 januari tot en met 18 maart gegeven in de multischermzaal van De Meent. Ze duren van 16:00 tot 17:15 uur en kosten bij elkaar 75 euro per deelnemer. Inschrijven kan via alkmaarsport.nl/weerbaarheidstraining.
Pin It
Bekeken: 2308x
https://ee.itk.ac.id/data/