Geluidsoverlast is al jaren een hekel punt in de binnenstad van Alkmaar. Het afgelopen jaar heeft de Klankbordgroep Evenementen onderzocht hoe het nu precies zit met het toegenomen aantal klachten over geluidsoverlast in de binnenstad van Alkmaar.

De klankbordgroep presenteerde een adviesrapport dat houvast biedt voor toekomstige evenementen in de binnenstad. Zo blijkt de Platte Stenenbrug de minst geschikte locatie voor een 'geluidsevenement'. Rondom de Paardenmarkt is de geluidservaring minder heftig, en daardoor beter geschikt voor een groter aantal decibellen. Andere locaties zoals het Waagplein, het Hofplein, Canadaplein en de Noorderkade zijn ook opgenomen in het adviesrapport.

Een technisch onderzoek van een onafhankelijk geluidsonderzoeksbureau diende als basis voor gesprekken met verschillende belanghebbenden zoals horeca-ondernemers, bewoners van de binnenstad, ambtenaren en evenementorganisatoren .

Over Koningsnacht en Alkmaar Ontzet waren de meesten het eens, deze bijzondere dagen zijn qua geluid niet te vergelijken met andere evenementen en krijgen van de gemeente een 'status aparte'.

Voorzitter Gerrit Valk is blij met het resultaat. “Het is zeer verheugend dat het ondanks verschillende invalshoeken en belangen toch is gelukt om een unaniem advies uit te brengen. We houden deze groep voorlopig bij elkaar om de praktijk te toetsen aan de op te stellen nieuwe uitvoeringsregels”.

Ook wethouder Victor Kloos is enthousiast: “Ik ben de klankbordgroep zeer erkentelijk voor haar inzet en het unanieme advies. Dit is een grote stap voorwaarts. Mijn inzet zal zijn om dit advies in de op te stellen nieuwe uitvoeringsregels goed tot zijn recht te laten komen”.
Pin It
Bekeken: 2771x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/