Veertien organisaties zijn beloond met een SROI-certificaat, vanwege hun inspanningen om werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt werk te bieden. Alkmaars wethouder Elly Konijn, voorzitter van het RPA en bestuursvoorzitter Halte Werk, overhandigde de certificaten tijdens een feestelijke bijeenkomst in het leer-werk restaurant Stoer in Alkmaar.

De organisaties die een certificaat ontvingen zijn: Stichting MEO en De Boorder & Koreman (Alkmaar), Viva Zorggroep en Dekker BV (o.a. Alkmaar), Schot Infra (Langedijk), Van der Bult (Heerhugowaard), Haarsma (Bergen), Pilkes (Stompetoren), Ko Hartog (Heiloo) en Gebr. Beentjes (Uitgeest), Traffic Support, UWV, Halte Werk en gemeente Heerhugowaard.

Met SROI, Social Return on Investment, krijgen meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk doordat bedrijven bij gemeentelijke aanbestedingen een sociale inspanning leveren. Onderdeel daarvan is de '7% regeling'. Om het certificaat te mogen ontvangen moet minstens 7% van al het personeel bestaan uit de SROI-doelgroep.

Wethouder Konijn: “Dat deze bedrijven SROI omarmen past bij onze ambities: zorgen dat iedereen die kan werken ook daadwerkelijk een baan vindt door goede begeleiding van school naar werk, van werk naar werk en van uitkering naar werk. Ik ben er trots op dat ik deze organisaties een certificaat mag overhandigen.”

Organisator Halte Werk, partner in het WerkgeversServicepunt, voldoet zelf ook aan de condities. Directeur Irene Makelaar wees op de voorbeeldfunctie:. “Het is belangrijk dat als we van bedrijven vragen om een vacature in te vullen met iemand uit onze doelgroep, we dat zelf ook doen. Hopelijk doet goed voorbeeld, nóg meer volgen!” De uitreiking vond plaats in het leer-werk restaurant Stoer.

Een impressie van de uitreiking is op YouTube te zien.
Bekeken: 3093x