De PvdA wil veel meer samen met de inwoners van Alkmaar het beleid van de gemeente vorm gaan geven. De partij vindt dat bewoners de laatste jaren te laat betrokken werden bij besluitvorming, waardoor bewoners volgens de PvdA lijnrecht tegenover het college kwamen te staan.

Ook de wachtlijsten op sociale woningen moeten verkort worden door aankomende vier jaar meer betaalbare woningen te bouwen. Ouderen moeten langer zelfstandig kunnen blijven wonen door middel van bijvoorbeeld aanpassingen in hun huis.

Het economisch beleid moet ook een sociaal sausje krijgen van de PvdA. Niet alleen voor ondernemers moeten de mogelijkheden vergroot worden, maar ook voor iedere inwoner. Langdurig werklozen moeten worden klaargestoomd voor de (toekomstige) vacatures in de business/IT, zorg en techniek.

PvdA wil ook met de tijd meegaan en lokale winkeliers een platform bieden om de online concurrentie aan te kunnen. Hiermee hoopt PvdA een impuls te geven aan de lokale middenstander en de werkgelegenheid.

Terugkeer van de sluitingstijden in de horeca staan ook op het programma. Zonder daarbij overigens een specifiek tijdstip te noemen, omdat dit samen met betrokken ondernemers, bewoners en andere belanghebbenden bepaald moet worden.

Het volledige verkiezingsprogramma is -hier- te vinden.
Bekeken: 2247x