Zaterdagavond heeft het damesteam van DAW een spannende thuiswedstrijd gewonnen van MNC Dordrecht. Na tussendoor tegen de hekkensluiter van de 2e Bondsklasse A op achterstand te komen, werd de strijd in het derde kwart toch nog in het voordeel van de Alkmaarse ploeg beslist.

Na een vliegende start van DAW kreeg Dordrecht de kans om terug te komen en zelfs uit te lopen naar 3-5. De Alkmaarse damesploeg moest alles uit de kast trekken om het gat te dichten en wist aan het einde van de tweede kwart de schade te beperken met een tussenstand van 4-5.

In het begin van de derde kwart sloeg DAW terug. Via een strafworp van Marleen Jonker en twee goede acties van Saskia Kansen en Linda Schenk werd het kwart met 8-7 afgesloten.

Dat dit ook de eindstand werd is te danken aan de goede verdediging in de slotfase. Tessa Naber wist deze wedstrijd verscheidene zware overtredingen aan Dordtse zijde af te dwingen, waarvan DAW dankbaar gebruik maakte.

Volgende en tevens laatste wedstrijd van dit jaar is ook weer in de Hoorse Vaart. Dan speelt DAW tegen het geroutineerde ZVL4 uit Leiden. Winst zou een belangrijke stap zijn in behoud van aansluiting met het middenveld van de 2e Bondsklasse A.
Bekeken: 2043x