In een conflict tussen gemeente Alkmaar is Arie Oud van Arie Oud Dakpannenhandel in Zuidschermer naar de rechtbank gestapt. Een bestuursrechter moet uitmaken of Oud illegaal 5.000 m2 verharding heeft gelegd voor de opslag van zijn dakpannen. Dit meldt het NHD.


Arie Oud nam het dakpannenbedrijf in 2007 van zijn vader over en de zaak loopt goed. Saillant detail is dat hij ook aan de gemeente levert. Maar vanwege zijn succes zou Oud door de tijd heen veel illegale verharding aan de Zuidervaart hebben gelegd en gemeente Alkmaar wil er vanaf.

De raadsman van Oud stelt dat de groei voor bestemmingsplannen door eerst gemeente Akersloot en daarna gemeente Schermer werden gedoogd. Na de fusie werden 34 bedrijven onder de loep genomen en voor Arie Oud & Zoon werd bepaald dat alle volgens de gemeente illegale verharding weg moest, onder druk een dwangsom.

Oud maakte bezwaar, maar de gemeente wees deze af. In de rechtbank beroept hij zich op het overgangsrecht. Het grootste oppervlak zou al voor 1993 geplaatst zijn. Ook staan er 'rare maten' en een vage luchtfoto uit 2000 in de aanschrijving van de gemeente. De rechter beaamde dat de foto onduidelijk is.

De gemeente stelde dat in ieder geval in 2000 nog zo'n 300 m2 verharding is bijgekomen. Dat werd bijgesteld tot maar liefst 5.000 m2 toen, volgens de gemeentelijk juriste, fouten in de berekening bovenwater kwamen. Een bijbehorende tekening geeft aan om welke stukken het gaat. Een ander punt was dat de verharding onjuist als bebouwing stond aangemerkt.

Een andere kwestie is wat te doen als het betreffende bedrijfsdeel gelegaliseerd wordt, maar de verharding toch weg moet. De uitspraak over de hele zaak is op 7 januari.
Pin It
Bekeken: 3790x
https://ee.itk.ac.id/data/