Dit jaar viert Finland 100 jaar onafhankelijkheid. In het kader van dit jubileum reisden deze zomer twintig kunstenaars door Land van de Duizend Meren en exposeerden daar ook. Op vrijdag 1 december vindt de eindtentoonstelling 'Op Weg Naar Geluk' plaats in de Stadskantine Alkmaar.

De twintig ontdekten de Finse cultuur, ontmoetten Finse kunstenaars en namen deel aan typische Finse gebruiken, zoals het Midzomerfeest en een tripje sauna. Tijdens deze road-trip waren er ook twee tentoonstellingen gepland.

Tijdens de start van de eindtentoonstelling wordt het publiek verwelkomd met het droplikeurtje Salmari en met fingerfood. Namens de Finse ambassade verricht mevrouw Sirpa Oksanen het openingswoord.

De avond eindigt met een optreden van de in Nederland wonende Pauliina May. Deze Finse zangeres groeide op in een muzikale familie en vader Erkki Pohjanheimo is tv-directeur en producent. Alle muziek, kunst en entertainment leidden Pauliina naar de podiumkunsten. Vader en dochter zullen samen onder andere jazz en Finse tango ten gehore brengen.

De deelnemende kunstenaars zijn: Sami Ala, Kati Välimäki, Emma Nurminen, Jouni Vesanen, Petteri Husu, Rikka T. Innanen, Ritva Larson, Charlotte K., Pike Räsänen, Teppo Korte, Jaap Borgers, Grietje Bouman, Evelien de Jong, Gerhard Günther, Iris Poljan, Tom Hughes, Denise Fréchet, Maria Bitka, Froso Papadimitriou, Thomas C. Chung en Amir Zainorin.

De expositie 'Op Weg Naar Geluk' wordt op 1 december geopend tussen 19:00 en 01:00 uur en is daarna tot en met 10 december van donderdag tot en met maandag van 10:00 tot 01:00 uur te bezichtigen.
Pin It
Bekeken: 2911x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/