Het aantal meldingen van overlast door jongeren in Alkmaar is het afgelopen half jaar afgenomen. Dat blijkt volgens het college uit een tussentijdse veiligheidsrapportage . Daarmee lijkt de aanpak om de overlast tegen te gaan te werken.

De Mare, Huiswaard en het centrum zijn de gebieden waar de meeste overlast wordt gemeld. In de Mare is daarom een leegstaande winkel ingericht als pop-up kantoor waar bewoners, winkeliers en bezoekers in gesprek kunnen gaan met een van de zogeheten frontline managers. Ook in Overdie is een frontline manager actief.

De groep meerderjarige zwervers die voorheen op de Paardenmarkt rondhingen, hebben zich verplaatst naar het Bolwerk. Doordat er sinds april een alcoholverbod geldt op de Paardenmarkt is het daar nu veel rustiger geworden. Omdat er geen meldingen van overlast meer binnenkomen, wil de gemeente de groep niet opnieuw verjagen, maar houdt een ervaringsdeskundige van Actief Talent zich bezig met de dak- en thuislozen.

In Kooimeer was de overlast afgelopen zomer minimaal doordat er op het schoolplein van de basisschool Kardinaal de Jong aan de Amalia van Solmsstraat een ontmoetingsplek is ingericht. Deze aanpak was dermate succesvol dat er gesproken wordt over uitbreiding van de activiteiten.

Volgens het college wordt er ook minder ingebroken in Alkmaar. Wel zijn er meer gevallen van zakkenrollen, straatovervallen en winkeldiefstallen.
Pin It
Bekeken: 2683x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/