Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Heiloo, Bergen, Castricum en Uitgeest hebben het Regionaal Omgevingsbeeld vastgesteld. Regio Alkmaar is een veelzijdige regio en van die diversiteit willen de zeven gebruik maken. Het Omgevingsbeeld het dan ook ‘Diversiteit als Troef’.

In het Omgevingsbeeld staan onder meer ontwikkelingen wat betreft duurzaamheid, economie, en sociale- en ruimtelijke ontwikkelingen. De regiogemeenten hebben samen drie nieuwe ambities: het gezonde landschap, de ondernemende regio en kernen met eigen woonkwaliteiten.

Het Omgevingsbeeld is de basis voor afstemming binnen de Regio Alkmaar en levert de kaders voor de lokale omgevingsvisies van zeven verbonden gemeenten. Ook is het omgevingsbeeld input voor de omgevingsvisie van de provincie, die naar verwachting in juni 2018 wordt vastgesteld.

Tijdens de samenstelling van het plan hield de Regio begin 2017 twee bijeenkomsten voor betrokken organisaties, zoals woningbouwcoöperaties, milieu- en natuurorganisaties en LTO. Daarnaast waren er informatiebijeenkomsten voor de zeven gemeenteraden.

De Alkmaarse wethouder Ruimte Anjo van de Ven is blij met het gezamenlijk gedragen omgevingsbeeld: "Elke gemeente heeft zo haar eigen specifieke kwaliteiten. In deze regio is Alkmaar de centrumstad met de daarbij horende voorzieningen, waar inwoners uit de regio gebruik van maken. Andersom benutten stadsinwoners de recreatieve kwaliteiten van de omliggende gemeenten. Door die diversiteit te benoemen en te versterken, wordt wonen, werken en recreëren in deze regio nog aantrekkelijker."

Het Regionaal Omgevingsbeeld is te vinden op regioalkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 2748x
https://ee.itk.ac.id/data/