De commissie bestuur en middelen hebben wijzigingen in de avp besproken. Het ging vooral over het drugsverbod, waarbij de vraag is of dit verbod moet gelden op aangewezen plaatsen of gewoon in de hele gemeente.

Een selectief verbod heeft de voorkeur van de raad want het zou beter te handhaven zijn. De partijen reageren verdeeld. CDA, OPA en de VVD gaan voor een algeheel verbod.  Als drugs overal verboden zijn is er altijd duidelijkheid en kan er bij een overtreding sneller gehandeld worden, vinden zij.

D66 denkt juist, net als de burgemeester in november al aangaf, dat een selectief verbod beter te handhaven is. Lang niet overal in Alkmaar is drugsoverlast. Het probleem zou zich wel kunnen verplaatsen, dat is het enige gevaar.

Verder werd de slechte bereikbaarheid van Stadstoezicht nog genoemd. De burgemeester beaamde dat dit verbeterd moet worden. Ook mag Bruinooge zelfstandig optreden tegen bewoners die overlast geven in de buurt. Via de aso-wet kunnen zij uiteindelijk hun huis uitgezet worden. Deze aanpassing kreeg unanieme instemming.
Pin It
Bekeken: 2691x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/