Theater De Vest organiseert opnieuw eigentijdse varianten van de kerkgang in de Grote Kerk van Alkmaar onder de naam ‘Zin op Zondag’.  Ditmaal wordt de betekenis van de idealen ‘vrijheid’, ‘gelijkheid’ en ‘broederschap’ anno nu onderzocht. De eerste editie vindt plaats op zondagmiddag 26 november.

In de eerste van drie bijeenkomsten betreedt de Denker des Vaderlands René ten Bos de kansel om te spreken over vrijheid. Op 26 januari buigen Özcan Akyol en Anousha Nzume zich over gelijkheid en op 18 maart spreekt theatermaker Laura van Dolron over broederschap.

Lange tijd was de kerk dé plek om met elkaar te reflecteren over zaken als de zeven zonden. Om de traditie van zingeving, verdieping en verbondenheid in ere te houden is ‘Zin op Zondag’ in het leven geroepen. De dominee maakt plaats voor een nieuwe generatie opiniemakers: filosofen, cabaretiers, schrijvers, journalisten, politici en wetenschappers. Tussendoor is er muziek van de theatrale fanfare-punkband De Kift en na afloop kan men napraten onder het genot van een heerlijke kop soep.

‘Zin op Zondag’ begint om 16:00 uur. Kaarten à  15 euro (inclusief soep) zijn verkrijgbaar via taqatheaterdevest en aan de balie van het theater.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl