Maandag vond een plechtigheid plaats ter gelegenheid van het onthullen van de herdenkingsstenen voor vijf Joodse Alkmaarders. Zij werden in de Tweede Wereldoorlog door de bezetter weggevoerd en vermoord. De ceremonie startte bij het Schermerhuys in Oudorp, voerde langs de gedenkstenen bij de toenmalige huizen van de slachtoffers, en eindigde bij De Eenhoorn.

Het is voor de vierde keer sinds november 2015 dat in Alkmaar 'Stolpersteine' onthuld zijn ter herdenking aan slachtoffers van de Duitse bezetting. De kleine zwarte stenen zijn geplaatst bij twee huizen op het Schermereiland, ook bekend als het Rooie Dorp, en drie in de Zeswielenstraat.

Om 11:30 uur werd verzameld bij het Schermerhuys, waar een uurtje later de bijeenkomst officieel startte met Wethouder Van de Ven en rabbijn Lody van de Kamp. Hij vertegenwoordigt de Joodse gemeenschap en sprak het Jizkor en Kaddiesjgebed uit. Daarna ging het gezelschap langs de gedenkstenen. Bij ieder adres is een In Memoriam uitgesproken en legden kinderen van groep 8 van De Zeswielen rozen.

Afgesloten werd met een informeel samenzijn in buurtcentrum De Eenhoorn aan het Verdronkenoord.
Pin It
Bekeken: 4202x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/