Van 27 tot en met 30 december is de tweede editie van de Winterkaravaan, met vijf nieuwe voorstellingen van jonge makers op vijf nieuwe plekken in de Ringersfabriek Alkmaar. Het thema is 'Open Mind'.

Karavaan daagde kunstenaars in het hele land, die maximaal vijf jaar afgestudeerd zijn aan een kunstvakopleiding, uit om voor een plekje in de Winterkaravaan te veroveren met een plan voor een voorstelling van 20 minuten. Na intensief beraad zijn vijf winnaars gekozen.

Het collectief Theater Tocht komt met het absurdistische theaterstuk 'Wild Law' en Jurriaan de Vos met de beeldende installatie 'Horizon'. Quintijn Relouw en Sjoukje Boing maken een theatervoorstelling 'Phobo Phobo' en Danielle de Nul maakt de voorstelling 'De Rode Kooi'. De audiotoer 'Studiereis naar het onbevangene' wordt gemaakt door Pauline van Leeuwen en Brecht Hermans.

De Winterkaravaan is het talentontwikkelingstraject van Karavaan. Jonge professionals worden artistiek en productioneel begeleid en één van hen mag zijn of haar project tot een avondvullende voorstelling uitwerken voor het 25e Karavaan Festival, dat plaatsvindt van 1 t/m 10 juni 2018.

Bezoekers in de leegstaande Ringersfabriek op expeditie langs vijf bijzondere plaatsen met korte voorstellingen en ook heerlijk winters eten & drinken.

De Winterkaravaan is een samenwerking met Stadskantine Alkmaar. Je kunt per dag kiezen uit twee tijdstippen: van 15:00 tot 18:30 uur en van 19:00 tot 22:30 uur. Kosten zijn 27,50 per persoon, inclusief winters eten en drinken, en voor Vrienden van Karavaan betalen € 25,-. Meer info op karavaan.nl?.

Foto: Transditie (fotograaf: Kenneth Stam)
Pin It
Bekeken: 2465x
https://ee.itk.ac.id/data/