Van maandag tot en met zondag vindt het EK Bankdrukken plaats in het Spaanse Murcia. In La Manga Club, een van de grootste sportcomplexen van Europa, prolongeerde Brenda van der Meulen haar Europese titel door 205 kg te drukken.

De 39-jarige Alkmaarse begon sterk door met gemak 192,5 kg te drukken en ook de 202,5 kg in haar tweede poging kwam snel omhoog. In de derde en laatste poging was Brenda van plan 210 kg drukken voor de winst en een nieuw Nederlands record.

Echter de Deense Annett Rehoff Christensen drukte in diens laatste poging wat verrassend 205 kg. Na overleg met bondscoach Ed Pietersma en haar moeder Joke van der Meulen, koos Brenda er voor om 'op safe' te spelen en ook 205 kg te kiezen. Bij gelijk resultaat wint de lichtste atleet en Brenda weegt veel minder dan haar tegenstander.

Brenda drukte zichzelf met weinig problemen naar de titel. Christensen pakte zilver en de Russin Lyudmila Protchenko brons. De Alkmaarse komt maandagavond terug, om in Spanje nog een dagje extra van haar titel te genieten.
Pin It
Bekeken: 3348x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/