Kunst10daagse Bergen bestaat 25 jaar. Deze editie vroeg de jubilaris aan Karavaan invulling te geven aan de opening. Karavaan werkt hierin samen met beeldend kunstenaar Robbert van der Horst en video- en lichtkunstenaar Hendrik Walther. Het bijzondere resultaat zie je op vrijdag 20 oktober in 'Call Response Call': een spectaculaire voorstelling geprojecteerd op een aardlander bij de Bergense Ruïnekerk.

De aardlander Universe 11 van Robbert van der Horst vormt een bijzonder en futuristisch ontmoetingspunt dat vanuit een andere wereld tussen de muren van de Ruïnekerk lijkt te zijn geland.

De Universe 11 is samen met 'Call Response Call' het openingsstuk, gebaseerd op het communiceren met buitenaardse levensvormen en past uitstekend bij het thema 'verwondering'. Hendrik Walther gebruikte muziek van David Bowie en de Voyager 2 missie van NASA als inspiratiebron voor de voorstelling. Die missie vertrok precies 40 jaar geleden naar de ruimte met aan boord een gouden LP met 'sounds of planet earth'.

De opening van de Kunst10daagse begint om 19:00 uur.  Meer info op dekunst10daagse.nl.
Pin It
Bekeken: 2953x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/