Vrijdag rond 02:00 uur is een grote brand ontstaan in Sportcentrum De Beeck in Bergen. De brandweer schaalde meteen groot op maar kon niet voorkomen dat het vuur ver om zich heen greep en ook het overdekte zwembad bereikte. De enige optie bleek de brand gecontroleerd te laten uitbranden.

Bewoners van de naastgelegen appartementen moesten midden in de nacht tijdelijk uit huis, maar toen de twee panden buiten de gevarenzone bleken te liggen, mochten zij weer naar binnen.

Rond 07:30 uur meldde gemeente Bergen dat een deel van het gebouw was ingestort tijdens de brand, en dat de sportzalen en het zwembad niet meer kunnen worden gebruikt.

Het vuur was rond 09:30 uur nog steeds niet helemaal gedoofd. Er kwam veel rook vrij, met zoals altijd schadelijke stoffen, dus omwonenden zijn geadviseerd deze te mijden, ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te zetten. De rook kan irritatie aan de  ogen en luchtwegen opleveren.

De roetdeeltjes die neerdwarrelden kwamen deels van de dakbedekking van het sportcentrum, maar omwonenden hoeven niet te vrezen voor asbestvergiftiging.

Het afvalbrengstation Bergen aan de overzijde van het Molenweidtje is vrijdag gesloten in verband met de bluswerkzaamheden. Deze zullen nog de hele dag duren. Omstanders zijn verzocht uit de buurt te blijven, zodat hulpverleners hun werk ongestoord kunnen doen.
Pin It
Bekeken: 4302x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/