De Alkmaarse gemeenteraad heeft een motie aangenomen om een personenlift te installeren in parkeergarage Kanaalschiereiland. Alleen de VVD stemde tegen vanwege de hoge kosten in verhouding met de boekwaarde van de garage.

De raad constateerde dat parkeergarage Kanaalschiereiland voor mensen die slecht ter been zijn, zich in een rolstoel verplaatsen of een kinderwagen bij zich hebben, erg gebruiksonvriendelijk is. Het is de enige parkeergarage die geen personenlift heeft en nu wordt het college opgedragen hier een eind aan te maken.

Het college krijgt de opdracht financieel en bouwtechnisch onderzoek te plegen. Mocht een lift niet haalbaar zijn, dan moet gekeken worden of er meer
gehandicaptenparkeerplaatsen (GPP) en 'gezinsparkeerplaatsen' op de begane grond gemarkeerd kunnen worden.

De VVD is ook voor toegankelijkheid, wilde eerst in gesprek over de toekomst van de hele garage. De fractie rekende dat de personenlift 500.000 euro kan gaan kosten, terwijl de garage een boekingswaarde van niet meer dan 7,84 ton heeft.
Pin It
Bekeken: 3493x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/