Alkmaar Centraal


De iPabo van Alkmaar, nu nog te vinden aan de Gabriël Metsulaan, gaat volgend jaar verhuizen naar de Rubenslaan.

Op 1 oktober kocht het bestuur van de iPabo aan de Rubenslaan het kantoorgebouw ‘De Hoef’ aan de Rubenslaan, hemelsbreed een paar honderd meter ten westen van de huidige school. Het pand zal grondig worden verbouwd om aan de eisen te voldoen van het hedendaagse hogeschoolonderwijs. BRTArchitecten uit Alkmaar zal daarvoor het ontwerp maken. De verhuizing moet rond de zomervakantie van 2018 plaatsvinden.

Collegevoorzitter Titia Bredée: "We zijn verheugd om ook in Alkmaar een gebouw te kunnen inrichten, dat helemaal voldoet aan de eisen van het moderne onderwijs en onderzoek. Studenten en medewerkers zullen input geven om het gebouw de vertrouwde iPabo-uitstraling te geven."

De iPabo is een in het onderwijs gespecialiseerde hogeschool met vestigingen in Amsterdam en Alkmaar. Naast de vierjarige dagopleiding, worden post-hbo opleidingen aangeboden en een tweejarige hbo-opleiding Pedagogisch Educatief Medewerker, gericht op het jonge kind.

Sinds 1968 heeft de iPabo een vestiging in het Hoefplan; eerst aan de Van de Veldelaan, later aan de Gabriel Metsulaan. Als volgend jaar het pand aan de Rubenslaan wordt betrokken zal de hogeschool 50 jaar in Alkmaar West bestaan. (foto: Titia Bredée)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl