In oktober start Stadswerk072 namens de gemeente in Alkmaar een proef met de inzameling van gft-afval bij een aantal hoogbouwwoningen. Omdat bewoners van hoogbouw niet beschikken over een tuin en dus geen container voor gft-afval hebben, zijn hun mogelijkheden om afval te scheiden beperkt.

Het doel van de proef is om te achterhalen wat bewoners van hoogbouw de meest prettige manier vinden om gft te scheiden. Daarnaast wordt gekeken op welke manier de inzet van communicatie kan ondersteunen in het bevorderen van afvalscheiding.


De proef wordt uitgevoerd bij 26 flats in de gemeente Alkmaar. Alle locaties die aan de pilot deelnemen worden voorzien van de gft-container, al dan niet voorzien van een toegangssysteem. Hierin kunnen bewoners afval van groente en fruit en etensresten gooien. Deze containers worden wekelijks geleegd.


Vanaf dinsdag 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, is een pop-up store duurzaamheid geopend op de Gedempte Nieuwsloot 47. Daar kunnen inwoners ook voor al hun afvalvragen terecht. De afvalcoaches zullen daar aanwezig zijn en kunnen alles vertellen over bijvoorbeeld afvalscheiding en omgekeerd inzamelen.





Pin It
Bekeken: 3301x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/