Alkmaar Centraal


Binnenkort wordt gestart met de sloop van de oude basisschool De Tweemaster in De Rijp. De locatie aan de Boeijerstraat is verkocht aan Bot Bouw Initiatief. Projectwethouder Pieter Dijkman en Johan Groen, directeur van het bouwbedrijf, tekenden vorige week de overeenkomst voor de grondoverdracht.

Bot Bouw Initiatief won met haar plan de tender, die door de gemeente is uitgeschreven voor herontwikkeling van het terrein aan de Boeijerstraat. Gepland staan tien rug-aan-rug woningen en vijf vrijstaande huizen.

"De overeenkomst met Bot Bouw Initiatief zorgt er voor dat er in het centrum van De Rijp sociale koopwoningen komen. Iets waar ook veel behoefte aan is in dit mooie dorp", aldus wethouder Dijkman.

De duurzame huizen worden uitgerust met zonnepanelen, drielaagse beglazing, laagtemperatuurverwarming en géén gasaansluiting. De vrijstaande huizen zijn ook levensloopbestendig; er wordt rekening gehouden met inrichting van een badkamer en slaapkamer op de begane grond.

De sloop duurt naar verwachting twee weken. De verkoop staat gepland voor het eerste kwartaal van 2018. Bot Bouw organiseert op locatie binnenkort een informatiebijeenkomst over de plannen. Zie ook tweemasterderijp.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl