Wethouder Elly Konijn opende vrijdagmiddag het vernieuwde Winkelcentrum Oudorp. Naast een diversiteit aan winkels en een moderne bibliotheek zijn er 48 ruime en levensloopbestendige appartementen gerealiseerd, waarvan 28 voor de huursector. Het hele weekend daarna stond in het teken van de heropening.

In het voortraject zijn de belangen van omwonenden en ondernemers meegenomen, waarna de verbouwing van het winkelcentrum in juli 2015 van start ging. Ook de inrichting om het winkelcentrum heen kan weer jaren mee; de parkeerplaatsen bijvoorbeeld zijn beter waterdoorlatend.

Wethouder Konijn: ‘Met de zeer betrokken ondernemers, eigenaren, maatschappelijke organisaties en bewoners zijn we als gemeente de uitdaging aangegaan om iets moois neer te zetten. En dat dat geslaagd is, kun je hier met eigen ogen zien. Van het oude winkelcentrum Polderhof is niets meer terug te vinden."

Winkeliers hadden in het weekend leuke acties opgezet en in de bibliotheek was er een uitgebreid programma vooral voor kinderen. Er was een clown op het plein en een informatiestand van Heddes Bouw en Ontwikkeling, waar de bouw nog eens terug was te zien.
Pin It
Bekeken: 2536x
https://ee.itk.ac.id/data/