Dinsdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, start de tiende editie van het HIER Klimaatstraatfeest. Gemeente Alkmaar is dit jaar partner en trapt op 12 oktober, samen met klimaatbureau HIER, feestelijk de Alkmaarse editie af in de pop-up store Duurzaamheid aan de Gedempte Nieuwesloot 47.

Het Klimaatstraatfeest is al tien jaar lang de grootste en gezelligste energiebesparingswedstrijd van het land. Deelnemers vergaren klimaatpunten met energiebesparingen in het stookseizoen, dat loopt van 10 oktober tot en met 31 maart. De beste groep wint prijzen tot 5.000 euro.

Tijdens het Alkmaarse startevenement kunnen bezoekers meedoen aan diverse activiteiten, zoals pannenkoeken bakken op inductieplaten en een bewustwordingsspel over energie. Natuurlijk wordt er ook informatie over het Klimaatstraatfeest verstrekt.

Wethouder duurzaamheid Jan Nagengast: "In Alkmaar leeft duurzaamheid! Veel mensen zijn er mee bezig, ik denk dat Alkmaar het goed gaat doen tijdens de energiewedstrijd. Bewustwording creëren is een belangrijke pijler in ons duurzaamheidsprogramma. Samen met de deelnemers en partners willen we laten zien dat energie besparen iets oplevert!"

Sanne Dietz, HIER-projectmanager: “Deze jubileumeditie staat in het teken van aardgasvrij wonen. Bijna alle Nederlandse huizen zijn aangesloten op het gasnet, maar om aan de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs te voldoen, moeten we allemaal van het aardgas af. Deelnemers komen alvast in aanraking met de eerste stappen naar een aardgasvrij huishouden. Natuurlijk wel op een zo leuk mogelijke manier!”

Meer over de wedstrijd en het feest op klimaatstraatfeest.nl.
Pin It
Bekeken: 3033x
https://ee.itk.ac.id/data/