Burgercoöperaties CALorie, AlkmaarEnergie, Bergen Energie en Heiloo Energie hebben aandelen overgenomen van windmolen Boekel op industrieterrein Boekelermeer. Woensdag is de overeenkomst met Energie Coöperatie Regio Alkmaar (DECRA) beklonken. Doel is om investering in duurzame energieprojecten te stimuleren onder particulieren en bedrijven.

Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Uitgeest en Heiloo en grondstoffen- en energiebedrijf HVC werken samen in DECRA om duurzame energieprojecten in de regio te stimuleren. De vier burgercoöperaties streven -zonder winstoogmerk - naar een duurzame en energieneutrale omgeving.

AlkmaarEnergie-voorzitter Benny Duimel namens de coöperaties: “Doordat inwoners kunnen deelnemen in windturbine Boekel worden zij actief betrokken bij de lokale verduurzaming en krijgen zij tevens een aantrekkelijk financieel rendement op hun investering.”

“DECRA is heel blij met deze samenwerking”, aldus Jan Nagengast, voorzitter van DECRA. "Op deze manier zorgen we met elkaar in een regionaal verband voor een duurzamere leefomgeving van de bewoners van dit gebied."

Inwoners van Alkmaar, Heerhugowaard en de BUCH-gemeenten kunnen eenvoudig deelnemen met minimaal één certificaat. De kosten zijn laag voor een grote toegankelijkheid.

Belangstellenden zijn welkom om windmolen Boekel aan de Boekelerdijk 27 te Heiloo op zaterdagmiddag 7 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur te bezichtigen. Kijk voor meer informatie ook op alkmaar.nl onder de tab 'inwoners' of heilooenergie.nl.
Pin It
Bekeken: 3164x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/