Wonen in een huis van nog geen 20 vierkante meter. Marjolein Jonker uit Alkmaar doet het. Ze woont in een 'Tiny House' op het terrein van de oude gasfabriek. Helemaal alleen en het is maar de vraag is hoe lang ze nog blijft.

"Het was mijn droom om hier een kleine community te vormen, mensen die bewust kiezen voor een Tiny House omdat ze eenvoudig, duurzaam en milieubewust willen wonen. En om zo te experimenteren met een woonvorm waar nog niet voor mogelijkheden voor zijn in Nederland", vertelt Marjolein aan mediapartner NH Nieuws.

En Alkmaar liep daarmee voorop. Marjolein is de eerste in Nederland die een stukje gemeentegrond kreeg voor haar huisje en er moesten meer volgen. Maar daar is nog niks van terecht gekomen. "Na anderhalf jaar ben ik nog steeds de enige die hier woont. Dat terwijl er heel veel vraag is van mensen die hier willen wonen".

Nu dreigt het eerste en enige Tiny House in Alkmaar te verdwijnen. Het Hoogheemraadschap heeft namelijk bezwaar aangetekend. Niet omdat ze tegen Tiny Houses zijn, maar omdat het te dicht op de waterzuiveringsinstallatie staat. Vanwege de stank mag je niet binnen een bepaalde radius wonen en om die te verminderen om aan veel strengere wooneisen te voldoen, is erg duur.

Volgens wethouder Jan Nagengast hoeft het niet zover te komen. Hij heeft met de provincie nog eens om tafel gezeten en bebouwing is volgens hem wel degelijk mogelijk volgens het bestemmingsplan. "We gaan er uitkomen met het Hoogheemraadschap. De bewoners moeten in de toekomst wel een verklaring ondertekenen dat er niet geklaagd wordt over mogelijke geuroverlast. En volgens mij moet het dan gewoon rondkomen".

Marjolein is voorzichtig positief tegenover NH. "Het stemt me hoopvol. Ik zou hier heel graag willen blijven. Er is in ieder geval een grote hobbel weggenomen. Maar als het niet lukt ga ik op zoek naar een andere plek."
Pin It
Bekeken: 3577x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/