De vier gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo moeten dankzij een uitspraak van het Europees Hof vanaf 1 januari 2018 een flinke som geld op tafel leggen voor hun eigen diensten.

Dankzij een ambtelijke fusie op 1 januari 2017  werden de gezamenlijke taken ondergebracht bij de BUCH, een overkoepelende organisatie die de ambtelijke taken voor de BUCH-gemeenten uitvoert, terwijl de gemeentes verder gewoon zelfstandig blijven.

Zo’n overkoepelende organisatie staat volgens de uitspraak van het Europees Hof los van de gemeente dus moet er 21% BTW afgedragen te worden over de diensten die de gemeenten afnemen bij de organisatie. Dat bedrag kan oplopen tot een half miljoen euro.

Of de uitspraak ook gevolgen heeft voor de voorgenomen ambtelijke fusie van Langedijk is nog niet bekend.  De BTW-kwestie is op zich een klein onderdeel binnen het geheel van het fusieplan dat Langedijk aan het opstellen is. Mocht dat plan echter verkeerd uitpakken dan gaat het idee terug naar de gemeenteraad.
Pin It
Bekeken: 3440x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/