De kop is er vanaf voor de waterpolodames van DAW. Zaterdagavond werd in eigen water de eerste wedstrijd van seizoen 2017-2018 gespeeld. Het was een gelijk opgaande wedstrijd tegen De Gouwe. Tot aan de laatste minuten. Toen kreeg het team uit Waddinxveen de wedstrijd op een presenteerblaadje via twee strafworpen. De eindstand werd zo 4-6.

Tot diep in het laatste kwart deden DAW en De Gouwe niet voor elkaar onder. De ruststanden waren 1-1, 2-1 en 3-4 en kort voor de het eindsignaal stond het 4-4. Toen ging het mis.

Met nog 2,5 minuut te gaan kreeg een De Gouwe-speelster een 20 seconden tijdstraf, waarop DAW-coach Jan Koekenbier via een time-out per ongeluk een ongerechtigde speelster in het veld bracht. Met als logisch gevolg een strafworp, die prompt benut werd. In plaats van een voorsprong te kunnen nemen met een overtal, werd het 4-5. In de resterende tijd wisten de gasten hun voorsprong, ook via een strafworp, verder uit te breiden naar 4-6.

"Dit puntverlies is jammer, want de DAW-dames hadden meer verdiend, mede door de niet onverdienstelijk spelende jeugd", aldus Koekenbier. De scores van DAW waren voor Marleen Jonker (2x), Cynthia Kleppe en Romee Heister.
Bekeken: 2244x