In februari debuteerden Sandra Kuipers uit Alkmaar en Mireille Hovius uit Hippolytushoef met hun tienerboek 'Froekje & Mies, gemeen spel'. In oktober presenteert het schrijversduo hun tweede deel, genaamd 'Froekje & Mies, op scoutingkamp'.

“In dit deel is pestkop Kasper terug; aanweziger en dreigender zelfs", vertelt Sandra. "Naast vriendschap, wat ook in het eerste boek een belangrijk thema is, spelen nu ook strijd en verbroedering een grote rol".

“We wisten niet wat ons overkwam,” vertelt Mireille over hun debuut. “NBD Biblion bestelde na een goede recensie in een keer 603 exemplaren! Dus we gingen van niks naar een oplage van 1.000! Een droom die uitkwam.”

Sandra en Mireille schrijven niet alleen, ze maakten ook een lespakket over schrijven en geven presentaties op basisscholen. “Erg leuk voor in de Kinderboekenweek bijvoorbeeld,” zegt Sandra, “of als leerkrachten de discipline schrijven eens goed onder de aandacht willen brengen."

Het manuscript voor Deel 3 is al klaar. “Die titel blijft nog even geheim,” aldus Mireille, “maar ik kan verklappen dat het na de eerste twee delen iets verrassends heeft. Het is heel 2018.”

'Froekje & Mies, op scoutingkamp' is vanaf oktober, net als het eerste deel, verkrijgbaar in alle online boekhandels en via kuipershovius.nl. Deel 1 is ook te koop bij Van der Meulen’s, Boekhandel Feijn en De Houten Trein.  De boeken zijn overigens los van elkaar te lezen.

Foto: Sandra (l) en Mireille met hun nieuwe boek
Bekeken: 2948x