Waarom begon de Victorie in Alkmaar? Wie was Trijn Rembrands? Op 7 oktober zullen deze vragen beantwoord worden in het Stedelijk Museum in Alkmaar. Bezoekers kunnen hier de zeven zenuwslopende weken van het Beleg van Alkmaar beleven, luisteren naar de spannende verhalen van de Spaanse soldaat en meezingen met de geuzen van ‘Vive les Gueux’.

Er zwerft op 7 oktober ook een eenzame figuur door de catacomben van het museum. Het wordt een indrukwekkende ontmoeting. Hij vertelt dat hij Angelo Álvaro de Arbizo heet en hoe het was om als Spaans soldaat met Alva mee naar de Lage Landen te komen. Dit is een verhaal met een andere kijk op de geschiedenis: de 80-jarige oorlog door Spaanse ogen.

Muziek mag op deze feestelijke dag niet ontbreken en wordt verzorgd door ‘Vive les Gueux’. De geuzengroep zwerft door het museum met trommels en vlaggen en zingt te pas en te onpas geuzenliederen.l.

Het museum doet ook mee aan het leuke peuter- en kleuterfestijn op het Doelenveld. Peuters en kleuters kunnen hun eigen vaandelkleurplaat maken en inleveren bij het museum, waarvoor ze een klein prijsje krijgen. De drie mooiste kleurplaten krijgen een gezinsticket voor het museum. Het museum is open van 11.00  tot 17.00 uur. Meer informatie op www.stedelijkmuseumalkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 2726x
https://ee.itk.ac.id/data/