In de tweede wedstrijd van het seizoen ging het eerste van de Alkmaarse Rugbyclub, na een mooie 3-15 ruststand, alsnog onderuit. Was t'Gooi 2 in de eerste helft slordig, in de tweede was Alkmaar dat. De eindstand in Naarden werd 20-15.

Alkmaar startte sterk en al in de eerste minuut scoorde Alkmaars 'Man of the Match' Roy van Rijn na een break van Mickey Verhofstad. David Dekker converteerde tussen de palen en zo stond Alkmaar onverwachts al 0-7 voor.

’t Gooi 2 kwam snel terug middels een strafschop (3-7), vanwege een te hoge tackle. Alkmaar leek daarna te scoren, maar de try werd afgekeurd omdat vooruit gepasst zou zijn. Off-side van ’t Gooi zorgde ervoor dat kicker David Dekker 3-10 scoorde met een strafschop.

Eind eerste helft brak Roy van Rijn na een serie goede aanvallen door en serveerde Job Dekker, die ondanks een tackle een ongeconverteerde try kon scoren (3-15).

Alkmaar dacht zo lekker door te gaan, maar de tweede helft pakte anders uit. Al snel profiteerde 't Gooi van een foutje (10-15). Alkmaar leefde nog even op maar binnen 5 minuten tijd werd twee keer doorgebroken, waardoor de eindstand 20-15 werd. Het verschil had groter kunnen zijn, maar de thuisploeg  kon conversies en strafschoppen niet meer verzilveren.

Met een schamel puntje voor de moeite werd teruggereisd naar Alkmaar. Heren 1 staat nu vierde in de 2e Klasse Noord achter t'Gooi en twee andere nog ongeslagen teams, maar het seizoen is nog lang.
Bekeken: 2323x