Naar aanleiding van een artikel in de Volkskrant van zaterdag 3 juni, waarin is te lezen dat jonge kinderen worden geronseld door criminele bendes, heeft DENK schriftelijk vragen gesteld aan het Alkmaars college.

Kinderen zouden worden ingezet als drugskoerier, er zou geronseld worden door loverboys en er zou gedealt worden op het schoolplein. De directeur van de Algemene Vereniging van Schoolleiders spreekt in het artikel van serieuze problematiek, zo meldt Mohamed Keskin, Fractievoorzitter van DENK.

De landelijke vereniging van leerplichtambtenaren, Ingrado bevestigt deze verhalen. DENK wil graag weten wat het protocol is in Alkmaar en of er een meldpunt is. Ook zouden zij graag zien dat het college in gesprek gaat met de Algemene Vereniging van schoolleiders alsmede met de voorzitter van Ingrado.

Zij stellen daarnaast voor om eens rond de tafel te gaan met scholen, onderwijsbonden, leerplichtambtenaren en bijvoorbeeld de politie om een plan te maken. Als laatste willen zij ook nog weten wat de acties zijn bij scholieren die veel verzuim hebben. Het Alkmaars college zal de vragen van DENK binnen dertig dagen schriftelijk beantwoorden.
Pin It
Bekeken: 3587x
https://ee.itk.ac.id/data/