Donderdag vond in het bijzijn van 180 basisschoolleerlingen in De Meent de kick-off plaats van KidzzFIT. KidzzFIT heeft als doel kids minimaal drie lesdagen 15 minuten extra te laten bewegen.

Dit schooljaar nemen zeven basisscholen deel met 21 groepen. KidzzFIT is de opvolger van de Daily mile, die oorspronkelijk uit Schotland komt en draait om  het dagelijks 15 minuten (hard)lopen. De Alkmaarse versie vond plaats op vijf basisscholen en wierp zijn vruchten af; niet alleen verbeterde de conditie van de kinderen, ook hun concentratie in de les.

Wethouder Pieter Dijkman onthulde de plannen aan de aanwezige kinderen die ze op hun beurt enthousiast ontvingen. Na een gedegen warming-up werd er 400 meter hardgelopen en was er onder andere een hardloopclinic.

KidzzFit scholen kunnen van Alkmaar Sport N.V. en Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) hulp krijgen bij het invullen van de beweegactiviteiten en kunnen gasttrainingen met Alkmaarse talentsporters aanvragen.
Pin It
Bekeken: 2853x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/