Alkmaar Centraal


Vrijdag huldigde sportwethouder Pieter Dijkman Team Alkmaar van de 51ste International Children's Games. Deze 'Olympische Spelen' voor stedenteams van kinderen van 12 tot 16 jaar vonden in juli plaats in het Litouwse Kaunas.

De Alkmaarse delegatie bestond uit tien atleten en hun begeleiding. De twee jongens en twee meisjes in het beachvolleybal leverden goede strijd, maar er waren helaas geen medailles. Vijf van de zes judoka's eindigden wel op het podium: Esmee Kroon, Annick Baas en Chaira Stins pakten zilver en Gabriel van Stralen en Jonathan Houkes wonnen brons.

Wethouder Dijkman: “Ik ben natuurlijk ontzettend trots op deze jeugdige Alkmaarders. Ze hebben onze stad met verve vertegenwoordigd. De ICG geeft prachtige mogelijkheden tot talentontwikkeling, maar daarnaast brengt het de jeugd ook bij dat het om meer gaat dan alleen winnen.”

De medaillewinnaars ontvingen naast bloemen ook een plaquette. Eerder waren medaillewinnaars al op de kaasmarkt om de bel te luiden. In 2018 vinden de ICG plaats in Jeruzalem in Israël. (foto: Fotostudio Wick Natzijl)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl