Door middel van schriftelijke vragen aan het college wil OPA weten hoe het gesteld is met de veiligheid van inwoners van Alkmaar en toeristen op drukbezochte plekken. Door de populariteit van Alkmaar zijn er vaak in de binnenstad veel mensen aanwezig, maar ook tijdens evenementen, zoals de kermis moet de veiligheid van bezoekers voorop staan, vinden zij.

In diverse gemeenten in Nederland worden maatregelen genomen om terreuraanslagen met voertuigen te voorkomen. Het plaatsen van inrij beperkende maatregelen zoals bloembakken of bankjes is een veel geziene methode, zo meldt Jan Hoekzema, fractievoorzitter van OPA.

Het viel OPA op dat er geen zichtbare maatregelen zijn getroffen in Alkmaar, zij willen dan ook graag weten of er überhaupt een lijst van kwetsbare locaties is. Met het oog op de kermis die nu plaatsvindt willen zij weten waarom er geen inrij beperkende maatregelen getroffen zijn. De raad moet inzicht krijgen in de risicoanalyse, mits die er is.

Verder willen zij dat de gemeente in geval van dreiging snel kan beschikken over vrachtwagens die een tijdelijke inrijbeveiliging kunnen verzorgen. Zij denken hierbij aan vuilniswagens van Stadswerk072.
Pin It
Bekeken: 2931x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/