Alkmaar Centraal


Zaterdag 26 augustus is de eerste Schermer Kunst & Cultuurdag. Op die dag start in het Raadhuis van Grootschermer een bijzondere tentoonstelling met schilderijen van Anouk Brusse, die tot eind september duurt. Tijdens de openingsdag is Anouk zelf aanwezig om  te vertellen over haar passie voor de schilderkunst.

Anouk, dochter van oud-acteur Kees Brusse, groeide op in Grootschermer. De 45-jarige kunstenares studeerde Engels en Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna werkte ze onder andere als regieassistent en scenarioschrijver bij diverse Nederlandse dramaseries. Anouk is nu webdesigner, regisseur en grafisch ontwerper.

Vijftien jaar geleden ontdekte zij de schilderkunst. Anouk exposeerde onder andere in Parijs, Barcelona en Polen en recent nog in de galerie van Rogier Jonk in Bergen en het Weefhuis in Zaandijk.  Naast portretten van onder andere haar vader en haar vroegere buurman, de beeldhouwer Nic Jonker, toont ze haar nieuwste serie portretten,  geïnspireerd op de 19e-eeuwse portretfotografie. Anouk gebruikt technieken variërend van olieverf tot inkt op collages.

Vorig jaar verscheen Anouk's eerste boek, De Kale Kaketoe. Dit boek is deels gebaseerd op haar eigen leven. Inmiddels is ze bezig voor een tweede boek.

Het Raadhuis is tot en met 7 oktober op zaterdag en zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl