IJssalon W. Laan staat weer in de top vijf van Vijf Beste. De Alkmaarse ijsboer in de Koorstraat bezet de vierde plek. Het is best bijzonder constant zo goed te scoren, met al 69 jaar lang alleen vanille op de ijskaart. De hoogste eer gaat naar nog een ijssalon in deze regio: Di Fiorentina uit Heiloo.

"Het overheerlijke ijs van Laan is al jarenlang een vaste waarde in deze lijst", is te lezen in de evaluatie. "Eén van onze grote favorieten. Het is niet zo moeilijk kiezen. Ze hebben hier geen tientallen smaken, maar slechts één: vanille. Maar als je die hebt geproefd, heb je echt geen behoefte meer aan stroopwafel-, drop- of smurfenijs". De testers hebben nog een tip:  fijne nougat op je 'Laanijsje'. Er is ruime keuze uit toppings. Ze zijn ook erg te spreken over de milkshakes.

"Ik zou wel gek zijn als ik meer soorten zou verkopen", zei Wim Laan in 2015 tegen RTL Nieuws, toen zijn ijs tot allerbeste uitgeroepen werd. Het gaat prima zo. Die zomer stond Laan ook in een Vogue favorietenlijst en al een jaar of vijf in de Lonely Planet. En als je eenmaal begint met uitbreiden, vindt Wim, is het hek van de dam. Ook zouden klanten zich  afvragen waarom het Laanijs niet goed genoeg meer is. De interviewer probeerde meermalen achter het recept te komen, maar dat blijft strikt geheim.

De Vijf Beste ijslijst wordt gecompleteerd met David's Gelato in Gouda op twee, IJssalon De Parel in Putten op drie en Roberto Gelato in Utrecht.

 

 
Pin It
Bekeken: 11266x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/