Sinds kort zijn er nieuwe zonnepanelen geplaatst op de zijkant van het pand van het Stadskantoor. Ook worden er zonnepanelen op het dak geplaatst. Hier mee komt het totaal op 187 zonnepanelen die ruim 42.000 kWh per jaar energie opwekken. In de komende periode worden meer gemeentelijke panden voorzien van nieuwe zonnepanelen.

De oude panelen worden hergebruikt door de Alkmaarse energie corporatie ‘Alkmaar Energie’. Ook zullen er binnenkort zonnepanelen worden geplaatst op het dak van het Poppodium Victorie en verschillende panden van Stadswerk072. Daar worden 540 zonnepanelen geplaatst.

Wethouder Duurzaamheid Jan Nagengast (CDA): ’Als gemeente hebben we ook een voorbeeldfunctie. Hiermee proberen we de inwoners bewust te laten worden dat energie besparen en opwekken met zonne-energie goed is voor het milieu en tevens een rendabele investering is. Het is daarom goed dat Alkmaar zich blijft inspannen voor het verduurzamen van de stad, het landelijk gebied en de regio.
Pin It
Bekeken: 3455x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/